Informacje o starcie gry

Dzisiaj pracuję nad czymś, co wstępnie nazwałem "obiektami". Obiekty będą znajdowały się w lokacjach, na obiekt będzie można rzucić dowolne zaklęcie, co będzie powodowało różne reakcje: zdobycie doświadczenia/przedmiotu/otworzenie ukrytego przejścia etc. Na niektórych obiektach będzie można także wykonać akcje, tak jak np. kopnięcie na screenie poniżej 🙂

Selection_121.png

Woo... ale powiedz, że teksty będą po pl, a nie po łacinie, co? Proszę 😕

@Kerra napisał w Informacje o starcie gry:

Woo... ale powiedz, że teksty będą po pl, a nie po łacinie, co? Proszę 😕

https://pl.lipsum.com/ 😁

@Aqu Ooo... Człowiek całe życie się uczy czegoś nowego 🙂 Choć miło, że nie będę musiała łaciny tłumaczyć, aby grać 😛

no i elegancko

**INFORMACJA!**                              

Gra się tworzy, trwają już pierwsze testy. Potwierdzam jako naoczny świadek.

Są błędy i właśnie pracujemy nad ich wyłapaniem i poprawieniem.

Nie mam na razie konkretów, ale mogę napisać, że powoli idzie to już do przodu 😄

Mam nadzieję że gra będzie ciekawa mechanicznie, tak samo jak ciekawa klimatycznie 🙂

Cześć!

🍾 Gra startuje dzisiaj o 21:00 🍾

Przepraszam, ze miesięczne opóźnienie, ale testy nam się trochę przedłużyły, wyszło więcej błędów niż myślałem.

Będzie to podstawowa wersja, która wymaga jeszcze sporo pracy, ale można już normalnie grać, a ja będę mógł rozwijać ją dalej zgodnie z Waszymi sugestiami. 🙂

Otworzyłem dział z błędami dotyczącymi gry, wiec tam możecie je zgłaszać. Dział klimatyczny też został włączony.

Nic tylko zwiedzać, zapoznawać się z tematami i udzielać po starcie gry 😜

Gra właśnie wystartowała! 🙂
Osoby które zarejestrowały się przed startem dostały konto premium na 2 tygodnie i mają na starcie 20 dni "codziennego logowania" - do sprawdzenia w "Twoja Postać".

Krótko o grze:
Przede wszystkim: gra nawiązuje do HP, ale ze względu na prawa autorskie nie korzystamy z nazw własnych, mam nadzieję, że nie będzie to dla Was problemem.

W grze dostępnych jest kilka lokacji głównych: Sierociniec, Londyn, Wioska i Szkoła, a w każdej z nich znajdują się miejsca/lokacje poboczne. Szkoła została podzielona na kilka mniejszych części, ze względu na ilość lokacji pobocznych.
Po wykonaniu zadań w Sierocińcu i zakupach w Londynie, ruszamy do Szkoły Magii, gdzie na razie będzie toczyła się główna akcja 🙂 Po przydziale do domu, pojawiają się lekcje, mamy do zaliczenia 7 klas, każda składa się z 5 lekcji: Zaklęć, Zaklęć Obronnych, Eliksirów, Zielarstwa i Magicznych stworzeń. Lekcje stworzeń i eliksirów mogą trwać kilka dni, podczas których musimy co określony czas wykonać akcje zgodnie z instrukcją np. zamieszać eliksir. 🙂

Po ukończeniu lekcji poznaną umiejętność możemy rozwijać w zakładce Umiejętności, przeznaczając na nie złoto i Punkty Nauki (przyznawane co każdy poziom). Z kolei umiejętności pozwalają nam łatwiej znajdować składniki do eliksirów/warzyć eliksiry/rzucać mocniejsze zaklęcia.

Zdobywanie złota i doświadczenia:

• Zamknięty korytarz/Pociąg/Londyn-Park - zwrócić uwagę na to, że ilość złota i doświadczenia które dostajemy spada w ciągu dnia, im więcej chodzimy, tym mniej pozytywnych rzeczy dostajemy 🙂 Pełne "odnowienie" lokacji to 24h.

• Mroczny Las - tutaj mamy dostępne wyprawy, do których potrzeba towarzyszy i znajomości zaklęć

• Pojedynki - z potworami i innymi graczami w Klubie Pojedynków
    ** Gnom - Chatka Gajowego - do pokonania powinny wystarczyć kopniaki i dobra strategia 🙂
    ** Topielec - Jezior - z nim poczekajcie, aż nauczycie się podstawowych zaklęć
    ** Troll - Wioska/Górska jaskinia - j.w. tylko jest jeszcze mocniejszy

• prace u Woźnego i w Pubie w Londynie - tylko pieniądze, nowe prace pojawiają się co 2h (każda parzysta)

Odnawianie energii:

• automatycznie (1 punkt co minutę), ale kiedy nie wykonujemy czynności
  • spanie w lokacjach - musimy poczekać określony czas
  • Eliksir Energii / Snu

Życie

• NIE odnawia się automatycznie, uważajcie na stratę całego paska, bo trafiacie wtedy do szpitala na dłuższy czas 🙂
  • Sierociniec/Kuchnia, Londyn/Szpital, Szkoła/Wieża szpitalna
  • Eliksir Życia / Snu

Miłej gry 🙂

Zaloguj się, aby odpowiedzieć