W umiejętnościach pod hasłem Życie.
Twoja postać traci Życie podczas walk oraz podczas niekorzystnych zdarzeń w lokacjach. Jeżeli poziom Życia spadnia do 0, Twoja postać trafia do szpitala na dłuższy czas.
Poniżej jest jeszcze pod opisem zaklęć.
Poniżej znajduje się lista poznanych przez ciebie zaklęć. Im wyższy poziom zaklęcia, tym większy efekt wywołuje, np. zadaje więcej obrażeń. istnieje (Istnieje wielką literą po kropce) większa szanasa na otworzenie zamka.
Następne
Procent podany w nawiasie (wedle mojej skromnej wiedzy można powiedzieć np. Stawia się kropkę po nawiasie, bo to jeden nawias. Natomiast jeśli mówimy o czymś w nawiasach, to właśnie liczby mnogiej należy użyć). oznacza szanse (ogonek zgubiony ę) na znalezienie składnika lub wytworzenie eliksiru. 100% oznacza, że w wybranym czasie na pewno znajdziesz dany składniki (dany składnik, czyli powinna być l.poj. Zastąpiłbym "dany" innym słowem, a "wybranym" np. "określonym", ale to luźna sugestia), natomiast szans (szansa) powyżej 100% oznaczają (oznacza), że możesz zdobyć więcej niż jeden składnik.
Przykład: 140% szans (nie powinno być "szansy"?) oznacza, że na pewno zdobędziesz jeden składnik (100%), ale masz także 40% procent na zdobycie drugiego.
Wysyłam w jednym poście. Wszytko dot. Umiejętności.